Kako izbrati primeren tiskalnik?

Zakaj je izbrati pravo kartuše pomembno

Pri kartušah različni proizvajalci ponujajo visoko kakovostne kartuše za črnilo, za katere smo lahko prepričani, da bodo oblikovalcem ponudile visoko kakovostne odtise slik in dokumentov. Nič ni slabšega od porabe ur, dni ali celo tednov na nekem projektu, samo da bi se dragoceno delo vrnilo s slabim kakovostnim tiskom. Barve in odtenki se ne pojavijo identično, kot jih vidimo na zaslonu. Vrstice se ne zdijo ostre in pisava se ne zdi čitljiva, kot bi morala biti.

Pred naraščanjem vašega naslednjega tiskalnega posla želimo deliti nekaj vpogledov v izbiro pravih kartuš za tiskanje.

Več posameznih rezervoarjev s črnilom bo pomagalo pri natančnejšem tiskanju. Uporaba manj rezervoarjev za črnilo lahko privede do nižje kakovostnih odtisov. Če obstaja rezervoar s črnilom, ki natisne več barv, obstaja večja verjetnost, da bo med tiskanjem lahko prišlo do razmaza na strani. Poskrbite, da se kartuše s črnilom, ki jih kupite, dobro uskladite s pravo vrsto papirja. Izbira papirja je zelo pomembna. Vse barve niso primerne za vse vrste papirja. Preverite kartušo s črnilom, da vidite, kakšne vrste črnila se dobro povezujejo s kakšno vrsto papirja.
Uporabljajte pigmentirana črnila. Obstaja veliko brizgalnih kartuš, ki uporabljajo barve na osnovi črnila. Te so ponavadi cenejše in na začetku zagotavljajo živahen, visokokakovosten tisk.

laserski-printer

Če nameravate oblikovati kratkoročno zasnovo tiskanja, bodo dovolj barve na osnovi barvila. Toda če nameravate narediti odtise, ki bodo trajali dolgoročno (na primer platna ali plakati), potem bi morali uporabljati pigmentirana črnila.

Kartuša s črnilom je ponavadi plastična posoda, napolnjena s črnilom, ki se uporablja za tiskanje v tisklanikih. Iz kartuše se s pomočjo brizgalne tehnologije na papir prenese črnilo. Ko se je črnilo prenehalo toliko uporabljati za nalivna peresa, se je povpraševanje po njem prićelo z uporabo brizgalnih tiskalnikov. Od leta 2011 se beseda črnilo pogosto nanaša na posodo (kartušo), napolnjeno s črnilom za tiskalnik. Vsaka kartuša ima črnilo in rezervoar z eno ali več lamelami. Vsak proizvajalec mora dodati tudi elektronske stike in čip za komunikacijo s tiskalnikom.

Nekaj koristnih nasvetov iz sveta tiskanja

 • Razmislite o večnamenskem tiskalniku s skenerjemMnogi od nas imajo fotografije iz naše preteklosti, ki jih bogatimo v tiskani obliki. Težave s starimi fotografijami so, da bodo sčasoma izginile oziroma zbledele. Če imate tiskalnik v kombinaciji s skenerjem in kopirnim aparatom, jih lahko skenirate in jih shranite digitalno ter jih kasneje natisnete, da jih delite z družino in prijatelji.

Nekateri z veseljem skenirajo in shranjujejo svoje fotografije na digitalne naprave. Lahko vlagate v večnamenske tiskalnike, ki lahko skenirajo slike z ločljivostjo 300 dpi ali celo več. Poleg tega vam visokokakovostni optični bralnik in tiskalnik omogočata več kopij fizičnih fotografij.

 • Brezžične ali bluetooth zmogljivostiPriročna je brezžična povezava, saj ljudje uporabljajo veliko brezžičnih naprav za shranjevanje fotografij. Pravi tiskalnik omogoča ljudem povezovanje in tiskanje fotografij iz več brezžičnih naprav, vključno s fotoaparati, telefoni, prenosniki in tablični računalniki.
 • Zmogljivosti SD kartice.Če želite preprosto natisniti hitro iz fotoaparata, je priročno, da imate tiskalnik, ki ima tudi vhod za SD kartico. SD kartico lahko preprosto izvržete iz fotoaparata, jo vstavite v svoj tiskalnik in v nekaj sekundah lahko začnete tiskati fotografije, ki ste jih posneli.
 • Vložite v fotografski papirPrav tako se prepričajte, da vlagate v kakovosten fotografski papir, če želite lepo obdelati slike, ki jih tiskate. Ker obe tehnologiji uporabljata različne metode za ustvarjanje slike, vsaka uporablja različne vrste fotografskega papirja. Inkjetni oziroma brizgalni tiskalnik uporablja mokro črnilo, ki ga papir absorbira, medtem ko laserski tiskalnik na papir s toploto prilega toner. Pomembno je, da uporabite pravi fotografski papir za vaš tiskalnik.

  Fotografije povejo tisoč besed, vendar lahko kakovostne fotografije ustvarijo neverjetne vtise. Vlaganje v pravilno nastavitev tiskanja vam bo omogočilo, da natisnete neverjetne slike za najbolj stroškovno učinkovito ceno.

Cena je pomembna!

 • Kartuše lahko zasedajo visoke cene pri nasplošno že dragih tiskalnikih. Veliko ljudi uporablja združljive kartuše od drugega proizvajalca, ki ni proizvajalec tiskalnika, da prihranijo denar.
 • Vsi proizvajalci tiskalnikov nastavijo svoje kartuše, da navežejo stike s tiskalnikom, da bo tiskalnik ustavi postopek tiskanja, ko je raven črnila v kartuši majhna ali ko je kartuša bila ponovno napolnjnena. Raziskovalci so ugotovili, da je zaporni sistem s čipom neučinkovit. Kartuše so lahko še do 38% polne in lahko natisnejo še več strani z dobro kakovostjo, dokler ne bodo poplnoma prazne.
 • VelikostRazen če tiskate za razstavne medije, verjetno ne boste potrebovali 44-palčnega tiskalnika širokega formata za vsako povprečno predstavitev. Medtem ko so laserski tiskalniki dosegli kakovost, je eden glavnih pomankljivih razlogov ta, da lahko pogosto uporabljajo samo 8,5-palčno širino. Vaše individualne potrebe se seveda razlikujejo, toda če obstaja en dejavnik, ki tehta v prednost brizgalnih tiskalnikov, je ta pomemben.

  Potrošniki so ponavadi presenečeni nad računom menjave kartuš, še posebej v primerjavi s stroški nakupa novega tiskalnika. Vsakič, ko zmanjka orginalnega črnila od prvotnega dobavitelja, zgleda, da je skoraj ceneje kupiti nov tiskalnik kot pa nove kartuše.

 

 

Najboljši tiskalniki za grafične oblikovalce

Gremo nazaj k iskanju tiskalnika, ki vam lahko zagotovi ostre rezultate, vendar ne stane roke in noge. Obstaja na desetine tiskalnikov z različnimi prednostmi, med katerimi lahko izbirate, vendar le par izpolnjuje stroge standarde, kaj grafični oblikovalci potrebujejo. Izbira pravega tiskalnika je učinkovit način, kako natančno doseči želene rezultate, hkrati pa prihraniti denar. Medtem kot so razlike v pisarniški velikosti in vrstah nalog, ki jih opravljate, bodo tako tudi nekateri tiskalniki ugodnejši od drugih. Preden začnete je potrebno je vedeti, kaj potrebujete in za kakšno delo in to je prvi korak pri zagotavljanju večletnega kakovostnega internega tiskanja.

Poceni črnila in tonerji

Zamenjava kartuš pa je ponavadi velik neizogiben strošek, ki ga mnogi, žal ne upoštevajo pri nakupovanju novega tiskalnika. Razumevanje števila strani, ki jih lahko pričakujete od vsake kartuše, in cenovno nakupovanje, lahko zmanjša prihodnje stroške, s katerimi se lahko kasneje obremenjujete.

Laserske kartuše za toner na splošno proizvajajo več strani in so učinkovitejše – kljub temu, da so kartuše za brizgalne tiskalnike dražje. Toda za oblikovalce, ki bodo večinoma uporabljali brizgalne tiskalnike, izbira tiskalnika, ki deluje dobro z združljivim črnilom, bo z zamenjavo vložka iz orginalnega na združljivega, zmanjšala bolečino v proračunu.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: