Poceni kartuše

Prehod na poceni kartuše za črnilo, vključno s črnili tretjih oseb, lahko zmanjša porabo stroškov tiskanja. Pozanimajte se katere so najboljše znamke kartuš za črnila in tonerje in tiste, ki se jim je treba izogniti.

kartusa

Črnilo tretjega proizvajlaca in črnilo orginalnega proizvajalca Približno osem od desetih (81%) uporabnikov nam je povedalo, da so s svojimi kartušami s črnilom od tretjega proizvajalca nikoli ni bilo težav. Pri tistih, ki jih imeli, je bila najpogostejša težava, da tiskalnik ni prepoznal kartuše. Možnost takšnega problema, je nekoliko višja pri teh kartušah, vendar ne v velikem obsegu. Približno 82% ljudi s tiskalnimi kartušami s črnilom ni imelo težav, vendar se to zmanjša le na 76% za kartuše tretje stranke. Nekaj težav je terminalnih in nimate možnosti, če gre kaj narobe. Če na primer prejmete sporočilo o napaki »kartuša ni prepoznana«, poskusite odstraniti kartušo in jo znova namestiti. Tiskalnik jo lahko potem sprejme in prepozna. Če tega ne, se obrnite na trgovca ali prodajalca, ter zahtevajte vračilo ali nadomestilo. Znamke tiskalnikov razumljivo želijo, da uporabljate njihove kartuše, vendar pretirana opozorila ali dejansko blokiranje kartuš tretjih oseb je že korak predaleč. Ne odlašajte z nakupom saj so črnilne kartuše tretjih oseb lahko bistveno cenejše, večina prodajalcev pa ponuja tudi brezplačne garancije, če naletite na težave.

Najboljši toner za laserske tiskalnike

Laserske kartuše s tonerjem so lahko tudi drage, zato ne želite narediti drage napake. V nasprotju z lastniki brizgalnih tiskalnikov večina uporabnikov laserskih tiskalnikov kupi blagovno znamko tonerja, ker je izbira proizvajalcev tretjih oseb bolj omejena. Medtem ko velika imena ponavadi prevladujejo na trgu tonerjev, skupna blagovna znamka laserskih tonerjev v naši anketi prodaja združljive in predelane kartuše za toner. Včasih skoraj za polovico cene.
Barvni laserski tiskalniki, na kartuše s tonerjem so običajno hitrejši od brizgalnih tiskalnikov pri tiskanju in lahko imajo  težjo delovno obremenitev.So smiselni če nameravate natisniti veliko strani vsak mesec. Kartuše s tonerjem so dražje, vendar vsaka od njih natisne veliko več strani kot črnilna kartuša, zato je dejanski strošek na črno-belo ali barvno stran lahko cenejši. Vendar pa so laserski tiskalniki običajno dražji za nakup kot pa brizgalni tiskalniki. Lastniki laserskih tiskalnikov, imajo zato v primerjavi s brizgalnimi tiskalniki manjši bazen ocenjenih blagovnih znamk in trgovcev na drobno.

kartusa-toner

Kako delujejo kartuše s tonerjem za laserske tiskalnike

Najboljši način razmišljanja o laserskem tonerju je, da je nekoliko podoben barvi v prahu. Vsaka kartuša s tonerjem vsebuje fin prah, ki je v glavnem superfino rezkana plastika in polimeri, pa tudi z vsebnostjo nekaj ogljika, barvil in drugih sestavin, ki so jih proizvajalci razvili za namene tiskanja. Med postopkom tiskanja laserski žarek skenira naprej in nazaj po slikovnem bobnu. To napolni toner v prašku s statično elektriko, ki ga kasneje privlači na stran papirja. Nazadnje ogreti valji toner prenesejo na strani, kar vam daje čvrst tisk na papir. Najpogostejši problemi pri laserskih tiskalnikih s kartušami na toner so kakovost tiskanja. Vendar pa približno 89% anketirancev v naši anketi nikoli ni imelo nobenih težav s svojimi kartušami za toner, za primerjavo z uporabniki karuš za črnilo in brizgalnimi tisklaniki.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: